Teksten nedanfor er kopiert frå meldinga frå sjukehuset:

"I likhet med landets øvrige helseforetak skal Sørlandet sykehus HF (SSHF) utarbeide sin Utviklingsplan 2040, en revidering av Utviklingsplan 2035. Arbeidet vil pågå utover høsten 2021 og vinteren 2022 frem til sykehusstyret får saken til behandling 22. april og styret i Helse Sør-Øst RHF innen fristen 1. mai 2022.

I løpet av prosessen frem til ferdig Utviklingsplan 2040, skal alle berørte parter bli involvert, og få anledning til å gi sine innspill gjennom en høringsrunde.
Helsefellesskapet Agder som representerer Agderkommunene ble sammen med UiA invitert på workshop for å komme med innspill til hva Utviklingsplanen må ta innover seg blant annet med tanke på endringer i demografi, struktur, kompetansebehov og annen utvikling på Agder.

I workshopen var det viktig for SSHF å etablere et felles utfordringsbilde for regionen frem mot 2040, og hvordan helsetjenesten for særlig følgende grupper vil se ut da:
- Barn og unge
- Voksen med alvorlige psykiske lidelser og rusproblemer
- Skrøpelige eldre og multimorbide

Blant temaene som ble diskutert, var også samhandling om helsetjeneste i hjemmet med vekt på digitalisering og mulighetene som ligger i ny teknologi.

Innspillene fra workshopen vil bli brukt i utformingen av Utviklingsplanen 2040. Utkast til plan vil bli sendt ut på høring i begynnelsen av desember.


Det vil være en oppdatert side på sshf.no med mer informasjon.
Utviklingsplan 2040 - Sørlandet sykehus (sshf.no)"