Her er pressemeldinga 13.01.17:


Politidirektoratet støtter Lindebergs tilrådning

Politidirektoratet støtter politimester Kirsten Lindebergs tilrådning om å redusere antall lensmanns- og politistasjonsdistrikter fra 25 til 11, samt redusere antall lensmannskontorer og politistasjoner fra 27 til 15.

-Jeg er naturlig nok godt fornøyd med at Politidirektoratet støtter opp om tilrådningen for Agder politidistrikt. Jeg ser på denne beslutningen også som en bekreftelse på at vi sammen med kommuner og fagorganisasjoner har hatt en ryddig og god prosess med god involvering, sier Kirsten Lindeberg.

I dag, fredag 13. januar 2017, la politidirektør Odd Reidar Humlegård fram Politidirektoratets beslutning til ny tjenestestedsstruktur. 15. desember 2016 var fristen for alle politimestere til å sende inn sine tilrådninger, og Politidirektoratet har brukt tiden fram til nå med å gjøre en helhetlig nasjonal vurdering av politimestrenes tilrådninger. Beslutningen fra Politidirektoratet innebærer at det vil være 221 lensmanns- og politistasjoner og 116 lensmanns- og politistasjonsdistrikt i den nye tjenestestedstrukturen i politi-Norge.

-Denne effektiviseringen vil for Agder politidistrikt bidra til at vi leverer på alle kvalitetskravene som er stilt til lensmanns- og politistasjonsdistriktene i forbindelse med Nærpolitireformen. Endringene i strukturen i Agder politidistrikt vil legge til rette for et nærpoliti som er operativt og synlig, med kapasitet til å forebygge, etterforske og påtale kriminelle handlinger, sier hun videre.

Klageadgang
Nå starter en periode på åtte uker der berørte kommuner har anledning til å klage til Justis- og beredskapsdepartementet på beslutninger fra Politidirektoratet om endringer i inndelingen i lensmanns- og politistasjonsdistrikter og sammenslåing eller nedleggelse av lensmannskontorer eller politistasjoner. Klagen sendes til Politidirektoratet. Alle klagene skal vurderes av POD, som vil ta stilling til om det er grunnlag for å omgjøre noen av beslutningene, eller om klagen videresendes til Justis- og beredskapsdepartementet for endelig avgjørelse.

Uttalelse fra berørte kommuner
Berørte kommuner vil få anledning til å uttale seg om de klager som fremsettes overfor Politidirektoratet.  Klager vil bli forelagt for de kommuner som blir berørt, med en kort frist for uttalelse. Politidirektoratet anser kommuner i samme politidistrikt som klager som berørte kommuner.

Beslutning fra Politidirektoratet
Når det gjelder endringer i politidistriktenes lokale struktur, vises det til Politidirektoratets dokument som omhandler beslutninger og formelle vedtak og som er publiseres på www.politi.no 13. januar 2017.


Media

Visepolitimester og prosjektleder PNP Agder, Arne Sundvoll, vil være tilgjengelig for pressen fredag 13. januar fra klokken 11.00 til 13.00. Telefon:404 42 240.